MENGENALI AQSA SYARIF

Aqsa Syarif ditubuhkan di Malaysia sebagai satu organisasi yang berprofil sukarela di atas dasar kemanusiaan. Aqsa Syarif memberi maksud " Masjid Aqsa Yang Dimuliakan". Aqsa Syarif berganding bahu dengan semua rakyat Malaysia bagi melaksanakan kebaikan untuk rakyat Palestin dan dunia keseluruhannya.

Aqsa Syarif ditubuhkan bagi memacu perjuangan dalam memperkukuhkan perjuangan untuk membebaskan Al-Aqsa dan Palestin. Ia berharap akan dapat mengembeleng sumber kewangan dan pelbagai kepakaran masyarakat Malaysia bagi mencapai hasrat untuk mengembalikan hak rakyat Palestin dan umat Islam.

Objektif Aqsa Syarif ialah :

1. Menyebar dan menyampaikan maklumat yang tepat kepada rakyat Malaysia berkaitan dengan isu Masjid Al-Aqsa dan Palestin serta hak-hak mereka.

2. Memberi bantuan kemanusiaan kepada rakyat Palestin.

3. Memberi bantuan kewangan secara berterusan.

4. Membina jaringan kerjasama dengan pelbagai organisasi yang berkaitan dengan Palestin di dalam dan luar negara.

Tuesday, July 6, 2010

DSA di Masjid Al-Muttakin Wangsa Melawati

DSA berprogram di Masjid Al-Muttakin Wangsa Melawati pada 24 Jun 2010. Banner di gantung diperkarangan luar masjid, kelihatan dari jauh dekat dengan simpang 3.
Program kali ini berbentuk forum dimana Imam 2 menjadi moderator. Sungguh rancak forum malam itu bilamana Imam 2 bukan saja petah malah mengetahui serba mendalam isu Palestin ini, namum semuanya bisa di jawab oleh Pak DSA kita, emh! emh! emh! apa rahsianya?

Para hadirin sebahagiannya.

Termanggu...begitulah. Bersebelahnya ialah Tuan Bendahari masjid.

Ini tak tahu nak ulas...'picture tells thousand stories'
No comments:

Post a Comment